Pesë këshilla mjaft të dobishme

Pesë këshilla mjaft të dobishme

Gjërat mund të bëhen të frikshme kur ju nuk keni energji elektrike në shtëpi, por është e rëndësishme të dini se çfarë të bëni për të mbrojtur veten dhe të dashurit tuaj.

Ju duhet të keni kujdes, sepse shumë gjëra që njerëzit i bëjnë gjatë një ndërprerjeje të energjisë, që ata mendojnë se po ndihmojnë situatën janë me të vërtetë mjaft të rrezikshme.

Më poshtë ju sjellim disa shembuj, të marrë nga bright side, që ju këshillojnë se çfarë nuk duhet të bëni kur ju ndalet energjia elektrike, përcjell rtv21.tv

Qirinjtë

Gjatë një ndërprerje të energjisë, veçanërisht gjatë natës, reagimi juaj i parë mund të jetë ndezja e disa qirinjve. Sidoqoftë, qirinjtë mund të kalojnë lehtë, duke shkaktuar më shumë probleme sesa keni pasur tashmë. Është më mirë të përdorni fenerë elektrikë, të cilët shpesh mund të gjenerojnë më shumë dritë sesa një qiri i vetëm.

Injoroni elektronikën

Ju duhet të shkëputni pajisjet tuaja elektronike përpara se të fillojë edhe ndërprerja e energjisë. Një rritje elektrike mund të rrezikojë të dëmtojë pajisjet tuaja. Thënë kështu, ju duhet të paktën të mbani një llambë të mbyllur pasi do t’ju njoftojë kur energjia të kthehet përsëri.

Hapja e frigoriferit

Pa energji elektrike, më së shumti frigoriferi mund të mbajë ushqimin të sigurt dhe të freskët për rreth 4 orë. Dhe kjo është vetëm nëse nuk hapni derën, e cila mund të lëshojë ajër të ftohtë dhe të ndihmojë ushqimin të prishet më shpejt. Deri në këtë pikë, është e rëndësishme të mbani ushqimin të mbyllur në frigorifer për aq kohë sa të jetë e mundur, kështu që shmangni kontrollimin e tij.

Ku duhet ta mbani gjeneratorin?

Disa njerëz pëlqejnë të mendojnë përpara dhe të kenë një gjenerator në dorë në rast të ndaljes së energjisë elektrike. Por, është e rëndësishme të dini se si t’a përdorni atë. Për fillestarët, gjeneratorët lëshojnë monoksid karboni, kështu që ato duhet të mbahen në ajër të hapur larg shtëpisë. Ju gjithashtu duhet ta mbani atë në një strehë mjaft të madhe për ta mbrojtur atë nga shiu ose dëbora.

Ruajeni ujin

Uji i freskët dhe i pastër i pijshëm është një nga gjërat më të rëndësishme që do t’ju duhet gjatë ndërprerjes së energjisë. Mesatarisht, çdo person në një familje duhet të ketë qasje në një litër me ujë të pastër, duke mbajtur gjithashtu ujë të mjaftueshëm për kafshët shtëpiake. Nëse është e mundur, pasi të keni dëgjuar për një ndërprerje të ardhshme të energjisë, duhet të grumbulloni shishe uji ose të përgatisni ujë të pastër për vete./21Media