Sistemi shkollor fillon më 4 maj

Sistemi shkollor fillon më 4 maj

Kufizimet për shkak të krizës me koronavirus në Gjermani do të zbatohen kryesisht deri më 3 maj.

Sipas DW, kancelarja Angela Merkel dhe kryetarët e landeve gjermane u dakorduan sot lidhur me këtë çështje.

Në dy javët e ardhshme qeveritë federale dhe të shtetit do të diskutojnë procedurat pas 3 majit, deri në të cilën zbatohen kufizimet e shtrira tani”, tha Merkel.

Ajo ka bërë të ditur se dyqanet deri në 800 metra katrorë lejohen të hapen nga e hëna dhe pavarësisht nga zona e shitjeve, kjo vlen edhe për tregtarët e makinave, shitësit e biçikletave dhe libraritë.

Merkel shpjegoi se qeveria rekomandon qytetarët të mbajnë maska të përditshme në transportin publik lokal dhe atë të blerjes.

Ministria e Shëndetësisë ka zhvilluar një koncept së bashku me Institutin Virologjik të Spitalit Universitar në Hamburg, sipas së cilës banorët, stafi i infermierisë dhe institucionet për kujdesin e moshuar duhet të ekzaminohen dy herë në javë për koronavirusin e ri.

Sistemi shkollor në Gjermani fillon më 4 maj, ndërsa ngjarjet kryesore do të ndalohen deri më 31 gusht, përfshirë edhe ndeshjet e futbollit.

Ndryshe, krerët e shteteve dhe qeveritë e vendeve të G7 do të këshillohen edhe një herë në një video-konferencë të enjten në lidhje me pandeminë e koronavirusit.