Shkencëtarët amerikanë kanë gjetur organizma të bllokuar në kristale, të cilat mund të jenë të vjetra rreth 50.000 vjet

Shkencëtarët amerikanë kanë gjetur organizma të bllokuar në kristale, të cilat mund të jenë të vjetra rreth 50.000 vjet

Këto kristale janë gjetur në shpellat meksikane, të cilat janë të njohura për kushte ekstreme.

“Mikrobet e lashtë të mbetur ‘gjumë’ në shpellë në Naika në veri të Meksikës, kanë arritur të mbijetojnë në sajë të mineraleve të tilla, që kanë hekur dhe mangan”, tha Penelope Boston, udhëheqëse e Institutit të Astrobiologjisë të NASA-s./21Media