D.S. po dyshohet për “Krime lufte kundër popullsisë civile”

D.S. po dyshohet për “Krime lufte kundër popullsisë civile”

Gjykata e Apelit e Kosovës e ka lënë në fuqi masën e paraburgimit prej një muaji për të pandehurin D.S.

Apeli ka refuzuar ankesën e avokatit të tij mbrojtës, kundër aktvendimit të Gjykatës Themelore në Prishtinë, të datës 07.05.2018.

”D.S. po dyshohet nga ana e prokurorisë, se ka kryer veprën penale “Krime lufte kundër popullsisë civile” sipas nenit 142 lidhur më 22 të Kodit penal të RSFJ-së, aktualisht e paraparë me nenin 153 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës dhe aktet ndërkombëtare të zbatueshme në vend”, bëhet e ditur në njoftimin e Apelit.

Sipas kësaj të fundit, gjykata e shkallës se parë,ka dhënë arsye të mjaftueshme, mbi bazën ligjore për të cilën ka caktuar masën e paraburgimit ndaj të dyshiarit konform dipspozitave te nenit 187 të Kodit të Procedurës Penale të Republikës se Kosovës./21Media