Një gjyshe 94-vjeçare që u zhduk nga fshati i saj indian është ribashkuar me nipin e saj pas 40 vitesh jetese me një familje tjetër.

Panchu Bai, e cila vuan nga problemet e kujtesës, u zhduk në 1979 pasi la shtëpinë e saj në Maharashtra në Indinë perëndimore.

Pançu u zu nga një tufë bletësh ndërsa përpiqej të kthehej mbrapa e plagosur dhe e hutuar, bredhi në një autostradë kombëtare.

Ajo u gjet në gjendje të keqe dhe me goditje të rënda bletësh nga shoferi i kamionëve me zemër, Noor Mohammad, përcjell portali rtv21.tv

Mohammad e solli Pançun përsëri në shtëpinë e familjes së tij në një rreth fqinj, dhe u kujdes për të si për motrën e tij.
Ajo u mirëprit nga familja e tij dhe mori dashurinë e kujdesin maksimal.

Përgjatë viteve, familja e Mohammad u përpoq të zbulonte për të kaluarën e Panchu por për shkak të një pengese gjuhësore ata kurrë nuk mund të kuptonin emrin e saktë të fshatit të saj.
Kjo ndodhte derisa Esrar Khan, djali i Mohammad, e pyeti përsëri ndërsa ai po jetonte në shtëpi gjatë mbylljes prej koronavirusit.

Khan tha: “Ne e pyetëm atë disa herë në lidhje me fshatin e saj dhe gjithçka që mund të thoshte ishte Khanjum Nagar.
Kohët e fundit, e pyeta përsëri dhe këtë herë ajo tha një emër tjetër – Paraspur.”

“Kur e kontrollova në Google Maps, Paraspur u shfaq në Maharashtra.”

Më 7 maj, Khan gjeti numrin e telefonit të një dyqani lokal dhe i kontaktoi ata për të parë nëse fshati ekziston.

Khan tha: “Unë i dërgova një video tezes time më 7 maj, të cilën ai e ndau në një grup WhatsApp të komunitetit Kirar.”

“Kam marrë një telefonatë rreth mesnatës, duke thënë se gruaja ishte identifikuar dhe të afërmit e saj”

Ndërsa djali i Panchu vdiq tre vjet më parë, nipi i saj Prithvi Bhaiyalal Shingane, 43 vjeç, ishte i befasuar kur pa se gjyshja e tij e zhdukur ishte gjallë.

Më 17 qershor, ai, së bashku me të afërmit e tjerë, takoi gjyshen e tij në fshatin e Mohammad dhe e mori atë në shtëpi.

Shingane tha: “Nuk mund t’ju them se sa jam i lumtur! Ndjenë e mrekullueshme që më në fund të kam një gjyshe. Unë isha thjesht një djalë i ri kur ajo humbi.”

“Gjatë gjithë këtyre viteve, babai im e kërkoi atë. Ai vdiq pa e gjetur atë, por unë jam mirënjohës për familjen Khan, që mund ta ktheja në shtëpinë e saj.”/21Media