Një shirit i gjelbër nëse faqja do të ishte e shpejtë dhe i kuq nëse do të ishte e ngadaltë

Një shirit i gjelbër nëse faqja do të ishte e shpejtë dhe i kuq nëse do të ishte e ngadaltë

Gjiganti i teknologjisë, Google është duke eksperimentuar me një simbol të ri që duhet të shënojë vendet me ngarkim të ngadaltë në shfletuesin Chrome.

Postimi në blog i ekipit Chrome shpjegon se në të ardhmen shfletuesi do të jetë në gjendje të identifikojë faqet që ngarkohen shpejt ose ngadalë për përdoruesit dhe t’i shënojnë ato me etiketa të qarta.

Ky lloj shënjimi mund të marrë shumë forma dhe ekipi planifikon t’i provojë ato përmes eksperimentit dhe të gjejë atë që do të jetë më i dobishëm për përdoruesit.

Google planifikon të identifikojë faqet që janë krijuar të jenë përgjithësisht të ngadalta. Ekipi i Chrome gjithashtu po eksploron aftësinë për të identifikuar vendet me ngarkesë të ngadaltë për shkak të lidhjeve të ngadalta të harduerit ose rrjetit.

Google po shqyrton gjithashtu një ekran të ngarkimit që do të paralajmëronte përdoruesit, ose një shirit përparimi që do të ishte i gjelbër nëse faqja do të ishte e shpejtë dhe i kuq nëse do të ishte e ngadaltë.

“Ne po zhvillojmë etiketimin e shpejtësisë në bashkëpunim të ngushtë me ekipe të tjerë në Google që janë të angazhuar në shënjimin ose testimin e përvojës së përdoruesit”, shpjegoi ekipi i Chrome.

Nuk është e qartë se kur sistemi i ri do të shfaqet në Chrome, por Google ka njoftuar planet në një konferencë të Chrome Dev Summit në San Francisko.

Njoftimi është i rrethuar me shumë “ndoshta”, kështu që është e qartë se Google dëshiron reagime nga zhvilluesit e uebit para se të vazhdojë më tutje.