”Google” u zotua se do të jetë më e rreptë me informacionin online të ekstremistëve

”Google” u zotua se do të jetë më e rreptë me informacionin online të ekstremistëve

Kompania amerikane e teknologjisë ”Google” u zotua se do të jetë më e rreptë me informacionin online të ekstremistëve, pasi gjiganti i internetit zbuloi një qasje të re, katërfish më shumë klikime rreth tyre.

Motori i kërkimit do të ndjekë gjurmët e gjigantit ”Facebook” në internet duke vendosur inteligjencën artificiale për të zbuluar dhe shqyrtuar më shpejt të dhënat e ekstremistëve.

Për platformën e tij në ”YouTube” kjo do të thotë nxitjen e zhvillimit të sistemit të automatizuar i cili zbulon videot që përmbajnë propagandë terroriste dhe rritjen e numrit të shikuesve dhe personat që hyjnë në këtë faqe, do të identifikohen direkt nga sistemi.