Gordon Ramsay planifikon të hapë 200 restorante të reja në Azi për të zgjeruar perandorinë e tij në të gjithë botën në pesë vjetët e ardhshme.

Shefi i kuzhinës filloi rihapjen e parë nga 35 restorantet e tij në korrik pasi biznesi ishte i mbyllur gjatë pandemisë së koronavirusit.

Por tani babai i pesë fëmijëve ka zbuluar plane të reja për të zgjeruar gamën e tij të restoranteve në kontrast me konkurrentët e industrisë, duke përfshirë hapjen e 50 restoranteve të tjera në Mbretërinë e Bashkuar.

Ramsay, 53, zbuloi planet e tij në raportet financiare të paraqitura në Company House javën e kaluar.

Ramsay beson se restorantet do të krijojnë rreth 2,000 vende pune në Mbretërinë e Bashkuar duke përfshirë disa në zyrat qendrore.

“Ne kemi ëndrra të mëdha, plane të mëdha dhe një strategji globale aq ambicioze sa më merr frymën”, tha ai.

Gordon Ramsay Holdings tha se GRNA ka të drejta ekskluzive për të zhvilluar restorante të markës Gordon Ramsay në Amerikën e Veriut, Kanada dhe Karaibe ku ka në plan të hapë deri në 200 restorante si dhe të vazhdojë të rrisë licencën e saj shumë të suksesshme, biznes me partnerë të tjerë./21Media