Një grua Ujgure, e cila mendohet se ka lindur në vitin 1886 dhe tani ka festuar ditëlindjen e saj të 134-të.

Gazetat e qeverisë kineze pohojnë se Almihan Seyiti është qytetarja më e moshuar në vend, megjithëse vërtetësia e regjistrave të saj të lindjes mbetet për t’u verifikuar.

Nëse pretendimet e zyrtarëve janë të vërteta, zonja Seyiti mund të jetë personi më i vjetër në historinë e regjistruar në botë.

Pamjet e publikuara nga media zyrtare lokale tregojnë se zonja e moshuar është e rrethuar nga familja dhe miqtë e saj në një festë të madhe të ditëlindjes dje në qarkun Shule të rajonit autonome Xinjiang Uyghur, në Kinën veri-perëndimore.

Gruaja e moshuar thuhet se ka jetuar në tre shekuj dhe ka përjetuar dy luftëra botërore.

Në vitin 1903, zonja Seyiti u martua në moshën 17. Ajo thuhet se ka birësuar një djalë dhe një vajzë me burrin e saj.

Ajo ka jetuar me vajzën e saj pasi burri i saj ndërroi jetë në 1976 dhe djali i saj vdiq në moshën 36 vjeç.

Ajo thuhet se është në gjendje të mirë shëndetësore me shikim dhe dëgjim të shkëlqyeshëm, por nuk mund të shëtiste më.

Nëse llogaritë janë të vërteta, kjo do të thotë se ajo mund të jetë 17 vjet më e vjetër se Kane Tanaka e Japonisë, e cila është personi më i vjetër i gjallë në botë sipas Rekordeve Guinness World.

Mediat perëndimore, megjithatë, kanë vënë në dyshim vlefshmërinë e epokës së zonjës Seyiti, megjithë kartën e saj zyrtare të identitetit kinez që shënon datën e lindjes së saj më 25 qershor 1886.

Rekordin Guinness ende e ka gruaja franceze Jeanne Louise Calment si personi më i vjetër në botë. Zonja Calment vdiq në 1997 në moshën 122 vjeç./21Media