Frikësohet nga më e keqja

Frikësohet nga më e keqja

Një grua e cila nuk ka ngrënë as edhe një copë frut apo perime për 22 vjet, frikësohet se mos do të verbohet.

Jade Youngman, nga qyteti i Norwich, vuan nga ARFID-i, është një çrregullim relativisht i ri, i cili quhej “çrregullim selektiv i të ngrënit”. Pacientët e diagnostikuar me ARFID, për shumë vite hanë vetëm disa ushqime jo të shëndetshme si patate të skuqura dhe patetina. Kjo formë ekstreme e ngrënies së mprehtë e cila prek rreth 3 përqind të njerëzve.

25-vjeçarja ka filluar dietë të picës, makaronave, patateve të skuqura dhe mishit të pulës.

Thjesht shikimi i frutave ose perimeve në pjatën e saj është i mjaftueshëm për ta bërë atë të vjellë, transmeton rtv21.tv

Ajo ka vizituar një numër të madh terapistësh, por pa sukses. Mjekët i thanë se ajo është në rrezik të humbasë të pamurit, për shkak të mungesës së lëndëve ushqyese thelbësore.

Ajo tha se kur dikush ia mbush pjatën me fruta apo perime dhe i thotë ha, ajo fillon të vjellë.

“E di se nuk do të më mbysë dhe e di se ka shije të mirë, por nuk mund të ha. Jam munduar, por nuk mundem”, tha ajo, transmeton rtv21.tv

Ajo foli rreth kësaj çështjeje për shkak se dy persona u verbuan për shkak të këtij çrregullimi të të ushqyerit.

Një 18 vjeçar dhe një 19-vjeçar humbën të pamurit, për shkak të dietës së kufizuar./21Media