Poezi nga Ndre Mjeda

Poezi nga Ndre Mjeda

Ndre Mjeda ka qenë teolog, shkrimtar, gjuhëtar si dhe deputet shqiptar nga Shqipëria. Shkrimtari i njohur kishte lindur në vitin 1866, ndërsa vdekur në vitin 1937, duke lënë pas vetës një pasuri të madhe në letërsi./21Media

Guxo

Lundertari qe s’rezikohet
Kur asht’ deti shkum’ e vale
Vete me vedi mos t’ankohet
Se i shkoi dita pa fitim

Tuj u tall’ e tuj pritue
Kurrgjasend nuk qitet n’drite
Cfaredo sendi me fitue
Trimni lypet e guxim