Hakerat vjedhin të dhënat

Hakerat vjedhin të dhënat

Pandemia e koronavirusit duket se ka rritur krimin në internet.

“Kriminelët shfrytëzojnë me paturpësi mledhjën e të dhënave të popullatës në mënyrë që të përfitojnë” paralajmëroi Ministri i Brendshëm i Bavarisë Joachim Herrmann.

Autorët i dërguan postë elektronike false me bashkangjitje potencialisht të dëmshme në formatet .docx ose .exe.

Këto e-mail dërgohen në emër të Organizatës botërore të Shëndetit ‘WHO’ apo në formë të reklamave për maska ​​të frymëmarrjes.

Kur klikohen, të dhënat do të spiunohen ose kompjuteri do të kodohet. Këshillat e Hermann: “Edhe në kohën e koronavirusit, mos hapni bashkëlidhje nga dërguesit e panjohur dhe bëhuni të kujdesshëm”. /21Media