Panairi Hannover Messe

Panairi Hannover Messe

Me vëllime në rritje të të dhënave, teknologjive inovative dhe një vetëdije në rritje për mbrojtjen e klimës, industria është përmbushur me mundësi të reja për ndryshim. Në panairin e këtij viti HANNOVER MESSE, që do të zhvillohet nga 20 deri më 24 Prill, tema kryesore do të përqendrohet në Transformimin Industrial. Në mënyrë që industria globale të rritet, ajo duhet të përshtatet me ndryshimet. Do të ketë afro 6,000 ekspozues nga 70 vende të ndryshme që tregojnë se si mund të jetë pozitiv transformimi dhe si ndryshimi mund të çojë në më shumë inovacion dhe zhvillim.
Ka katër megatrend që po ndryshojnë botën: dixhitalizimi, individualizimi, mbrojtja e klimës dhe ndryshimi demografik. Për shkak të kësaj, industria përballet me një detyrë kryesore të projektimit. Klima e tanishme ekonomike dhe politike paraqet sfida shtesë që e bëjnë të vështirë mbajtjen e partneriteteve të besueshme.

Janë katër megatrende që po ndryshojnë botën: dixhitalizimi, individualizimi, ndryshimet klimatike dhe ndryshimi demografik. Për shkak të kësaj, industria përballet me një detyrë kryesore të projektimit. Klima e tanishme ekonomike dhe politike paraqet sfida shtesë që e bëjnë të vështirë mbajtjen e partneriteteve të besueshme.

HANNOVER MESSE do t’i tregoi industrisë globale rrugën përpara.

• 5G dhe logjistika inteligjente
• Future hub
• Automatizimi, lëvizja dhe disqet
• Ekosistemet dixhitale
• Zgjidhje energjetike
• Logjistika
• Projektimet inxhinierike dhe zgjidhjet
• Do të ketë më shumë se 80 konferenca dhe forume, duke ndihmuar në përgjigjen e pyetjes se si të zhvillohet e ardhmja.

Harta e rrugës së Indonezisë në ‘Industry 4.0’

• Indonezia është vendi zyrtar partner i HANNOVER MESSE 2020. Me një ekonomi dixhitale në rritje, industritë indoneziane po marrin një hap të madh drejt Revolucionit të Katërt Industrial, ose Industria 4.0. Ky transformim po përhapet në disa sektorë në vend me mbështetjen e digjitalizimit, disa ndërmarrje fillestare, programues dhe zhvillues të programeve kompjuterike. Nën etiketën “Lidhu me Përshpejtimin”, më shumë se 170 ekspozues indonezian do të demonstrojnë aftësitë e tyre industriale në pavijonin indonezian, të vendosur në Sallën e Panaireve ne Hanover 21.

Kompanitë e reja trondisin sektorin industrial

Rritja e dixhitalizimit po fuqizon kompanitë e vogla që të bëhen aktorë të mëdhenj në industri, duke prezantuar teknologji garuese dhe ide të reja. Këto kompani po ndihmojnë për të formuar transformimin e industrisë përmes softverit të mbështetur në inteligjencën artificiale (AI), aplikacionet e realitetit virtual, teknologjitë e sensorëve, materialeve të zgjuara dhe zgjidhjeve të energjisë./21Media