Synimet e Dëborës janë të mëdha

Synimet e Dëborës janë të mëdha

Sot në Prishtinë është hapur ekspozita “Zani i shpirtit” nga artistja, Dëbora Hetemi, e cila për herë të parë publikoi 30 piktura.

16 vjeçarja, Dëbora Hetemi, e cila është në Shkollën e Artit “Çesk Zadeja” në Ferizaj tha se kjo ekspozitë është mjaft me rëndësi që tregon të gjithë punën e saj që nga mosha 9 vjeçare.

“Sot kjo ekspozitë e imja do të përmban gjithsej 30 piktura dhe punime të cilat 24 janë të punuara me ngjyra dhe gjashtë janë të punuara me laps. Kjo ekspozitë është mjaft e rëndësishme për mua pasi e tregon gjithë rrugëtimin që e kam bërë gjatë gjithë këtyre viteve, nga hapat mi të parë e deri më sot”, tha Hetemi.

Synimet e Dëborës janë të mëdha, të një artisteje me vlerë. Ajo tha se krejt këto punime nuk do të arriheshin me u realizuar pa mbështetjen e prindërve të saj.

“Prej institucioneve nuk kisha me thënë që kam pasur përkrahje shumë të madhe, për veç shkollës së artit ku jam si nxënëses, me këshilla për artin. Mirëpo, mbështetjen më të madhe më kanën dhënë familja e posaçërisht prindërit me një mbështetje tepër të madhe që më është bërë ndaj meje”, tha ajo.

Hetemi shtoi se me art ka filluar të merret nga mosha 9 vjeçare.