Pjesëmarrëse 100 vajza nga vende të ndryshme të botës, mentorë do të jenë përfaqësues të nga NASA dhe Microsoft

Pjesëmarrëse 100 vajza nga vende të ndryshme të botës, mentorë do të jenë përfaqësues të nga NASA dhe Microsoft

Në Pejë sot u hap kampi ndërkombëtarë  për vajzat në teknologjinë informative, përmes së cilit synohet  të arrihet barazia gjinore në shkencë, matematikë e  inxhinjeri. Përmes këtij kapmi  NASA vjen për herë të parë në Kosovë, dhe për dy javë sjell eksperimente si në kodim, në dizajnim, në projekte të gjithësisë, eksperimente që do të bëhen në bashkëpunim me universitetet në Kosovë.  Në këtë kamp pjesëmarrëse do të jenë 100 vajza nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia Veriore, Serbia e ShBA-të./21Media