Teatri shqiptar i Shkupit për disa ditë do të hapë dyert për publikun. Para disa ditëve ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski nuk e kishte idenë që Teatri Shqiptar po pret lejen e tij për të nisur me punë. Por, TV21 mësoi se leja për punë është nënshkruar, ndërsa këtë e konfirmoi vetë zv/ministri, Bekim Rexhepi. Sipas tij, çështja e lejes për tu hapur Teatri shqiptar është punë e kryer.

“Është më veçse akt i kryer, vendimi është miratuar, është çështje teknike procedurale që vendimi të dorëzohet në teatër, që të ketë të drejtë të ankimohet. Në qoftë se teatri nuk e ankimon këtë vendim, ai është i plotfuqishëm. Përndryshe duhet të presim 15 ditë nga afati për ankimim”, deklaroi Bekim Rexhepi.

Hapjen e teatrit, i cili përfundoi me punë ndërtimore para një viti e kanë prolonguar disa çështje teknike që i ka vërejtur komisioni gjatë inspektimit, siç janë problemet me aparatet për shuarjen e zjarrit.

“Është formuar komision i cili ka dal në terren. Çështjet teknike janë arsyeja kryesore që me siguri kanë qenë pengesë, por pas daljes në terren të Komisionit është konstatuar se gjithçka është në rregull. Javës që vjen do të jetë gati gjithçka”, u shpreh Rexhepi.

Se Teatri shqiptar i Shkupit po pritet të hapet këtyre ditëve, dje e konfirmoi edhe vetë drejtori i këtij institucioni, Adem Karaga.

Përndryshe, objekti i Teatrit Shqiptar të Shkupit ka nisur të rinovohet në vitin 2013 dhe ka përfunduar kah fundi i vitit 2019. Ndonëse u rikontruua, gjatë pranverës kur kishte reshje të shiut, ridhte çatia, ku kamera e TV21 kapi disa kova nëpër skenën e teatrit, raporton TV21./21Media