“I jemi borxh heroit tonë Ramë Bllacës, gjithë atyre që edhe në kohëra të errëta e kanë gjetur dritën dhe e kanë ditë të drejtën"

“I jemi borxh heroit tonë Ramë Bllacës, gjithë atyre që edhe në kohëra të errëta e kanë gjetur dritën dhe e kanë ditë të drejtën”

Në Bllacë të Suharekës sot u mbajt tubim përkujtimor në 82-vjetorin e rënies së Ramë Bllacës dhe u zbulua pllaka përkujtimore kushtuar këtij heroi.

Kryeministri në dorëheqje, Ramush Haradinaj tha se me asnjë çmim nuk e lëshojnë tokën e Kosovës. Gjatë fjalimit tij, ai tha se nuk ka asnjë logjikë që sot dikush të lejojë Serbinë të kërkojë tokë në Kosovë dhe lëvizje të kufijve.

“I jemi borxh heroit tonë Ramë Bllacës, gjithë atyre që edhe në kohëra të errëta e kanë gjetur dritën dhe e kanë ditë të drejtën. U jemi mirënjohës përjetë për faktin që sot jemi në trojet tona. Do ta bartim brez pas brezi porosinë e heroit që me asnjë çmim nuk do ta lëshojmë tokën tonë. Ndoshta përpjekja e fundit e Serbisë për të na larguar prej trojeve tona ishte finalja e madhe e një padrejtësie që ka ushtruar Serbia ndaj nesh. Më 1999 është përmbyllur përjetësisht e drejta jonë për të qenë zot shtëpie, të mbetemi në trojet tona. Nuk është një e drejtë e humbur, por një e drejtë që duhet ta ruajmë në memorie. A ka logjikë dikush i kësaj toke ta lejojë edhe njëherë Serbinë të kërkojë tokë shqiptare, deri kur?”, tha Haradinaj.

Në këtë tubim, Ramush Haradinaj i cili nga moderatori u prezantua si kryeministër i vendit, kur mori fjalën e tij, tha se ai tani është ish-kryeministër.

“Jo, për ta korrigjuar, por unë jam ish-kryeministër i Kosovës”, tha Haradinaj, para se të nisë fjalimin për heroin Ramë Bllaca.

E kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj tha se Ramë Bllaca e ndali shpërnguljen e shqiptarëve dhe për këtë ai do të ketë respektin e shqiptarëve kudo.

Në këtë tubim, Ramë Bllaca u përkujtua si kolos, atdhetar e trim besnik. Aty u tha se Ramë Bllaca veprimtarinë e tij ia kushtoi mbrojtjes së vendit dhe se aktet e tij burrërore do të përkujtohen gjithmonë nga shqiptarët.