Lexoni me kujdes këtë këshillë

Lexoni me kujdes këtë këshillë

Dhimbja e qafës shkaktohet pas disa orësh pune në kompjuter, kur lexoni libra apo kur flini në një pozicion të papërshtatshëm.

Gjëja e parë që shumica prej nesh bëjmë është të përpiqemi ta shtrijmë dhe masazhojmë zonën që dhemb. Do të ketë një efekt më të mirë nëse aplikoni të ftohtin dhe nxehtësinë në të.

Të ftohtit, do ta lëshojë dhimbjen në qafë duke zvogëluar ndërtimin e acidit laktik. Pasi muskujt relaksohen, mund ta aplikoni nxehtësinë për ta përmirësuar qarkullimin e gjakut./21Media