Duka dhe Dukesha e Sussex nuk kontribuan në një libër të ri për jetën e tyre në Familjen Mbretërore.

Libri, “Gjetja e Lirisë”, që po serializohet në Times ka pretenduar se marrëdhëniet midis dukës dhe dukeshës së Sussex-it dhe princit William dhe Kate Middleton u përkeqësuan aq shumë sa që deri në mars të dy çiftet mezi po flisnin, transmeton rtv21.tv.

Një zëdhënës për Sussexes, të cilët tani jetojnë në Kaliforni, tha që ata nuk ishin intervistuar për librin.

Një deklaratë thoshte: “Duka dhe Dukesha e Sussex nuk u intervistuan dhe nuk kontribuan për librin.

“Ky libër është i bazuar në përvojat e vetë të autorëve si anëtarë të korpusit të shtypit mbretëror dhe raportimit të tyre të pavarur”.

Autorët e librit, Omid Scobie dhe Carolyn Durand, përshkruajnë një kulturë të tensionit në rritje midis Sussexes dhe anëtarëve të tjerë të Familjes Mbretërore.

Ata thonë se Sussexes mendonin se ankesat e tyre nuk merreshin seriozisht dhe besonin se familjet e tjera mbretërore po rridhnin histori rreth tyre në shtyp.

“Kishte vetëm një pjesë e vogël e njerëzve që punonin në pallatin ku mund t’i besonin”, shkruajnë autorët.

Duka dhe dukesha tani janë me qendër në Los Angeles, pasi u tërhoqën nga familja mbretërore në fillim të këtij viti./21Media