Në janar do t’i kemi dozat e para të vaksinave kundër Covid 19, kështu deklaroi zëvëndës ministri i Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut Ilir Hasani, në emisionin 10 Minuta.

“Është vështirë të thuhet ndonjë datë konkrete në këtë garë. Kjo garë për momentin është garë botërore për sigurimin e vaksinave. Ne i shfyrtëzojmë të gjitha kapacitetet diplomatike, personale dhe shtetërore, janë në shërbim për sigurimin e vaksinave. Bëhët maskimumi që të mundet sa më shpejtë të sigurohet vaksina. Tash është një luftë e të gjitha shteteve që të marrin një copë të kolaçit edhe atë sa më herët”, tha Hasani.

Ai shtoi se Bullgaria ka premtuar donacion të vaksinave për Maqedoninë e Veriut.