​Haxhiu për vrasjen e grave: Duhet dënime rigoroze për dhunuesit

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë se institucionet e vendit duhet të angazhohen më shumë në parandalimin e vrasjeve të grave në Kosovë.

Ajo në mbledhjen e Qeverisë, përmendi disa masa, ku theksoi nevojën e rishikimit të Kodit Penal dhe Procedurës Penale.

Sipas saj, duhet më shumë efikasitet dhe dënime rigoroze për dhunuesit nga sistemit gjyqësor.

Ajo shtoi se në bazë të dhënave, mbi 200 raste të dhunës në familje ndodhin brenda muajit në Kosovë.
Back to top button