Haziri: S’mund të ndërtojmë arsim online në Kosovë

2 min read

 

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, ende nuk ka vendosur se si do të filloj mësimi në shtator. Megjithatë, kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka thënë se nuk mund të ndërtohet arsimi online, meqë nuk ka kapacitete teknologjike.

Haziri ka thënë se sektori i arsimit është ndër prioritet e larta të komunës me të cilën udhëheq.

“Përpos parandalimit të përhapjes së COVID-19, Komuna e Gjilanit e ka në prioritet të lartë sektorin e arsimit, këtë javë, e cila vije nga takimi online me kryeministrin Hoti dhe përfaqësuesit e komunave”, thuhet në komunikatën për media.

Kreu i Gjilanit, Lutfi Haziri, ka thënë të mërkurën se po shqyrtohen seriozisht tri opsionet e MASH’it, por ka shtuar se nuk është në përgjegjësinë e tyre se cili nga këto opsione do të duhej të implementohet, për normalizim të sistemit të arsimit.

“Unë mbetem i përkushtuar që arsimi duhet të normalizohet me vijueshmëri të rregullt në shkollë, por duhet të gjendet modaliteti që të parandalohet përhapja e infeksionit. Është e paqëndrueshme të pretendohet që mund të ndërtojmë arsim online në Republikën tonë, pa kurrfarë kapacitete, përvoje e mundësie teknologjike. Edhe ashtu, sistemi arsimor në Kosovë në rrafshin e vlerësimit të PISA’s, është shumë keq dhe pandemia mund ta përkeqësojë”, ka thënë Haziri.

Ai ka theksuar se arsimtarët, prindërit, nxënësit dhe institucionet komunale, duhet të mobilizohen në gjetjen e rrugës më të mirë, në mënyrë që testi i arritshmërisë, regjistrimi i nxënësve dhe fillimi i shkollës të normalizohet në kushte pandemie.