Disa thënie nga shkrimtari i shquar gjerman Hermann Hesse:

• Atë që natyra kërkon nga njeriu është e shkruar brenda secilit prej nesh.

• Dhimbjet, zhgënjimet dhe melankolia nuk shërbejnë për të na hequr vlerat dhe dinjitetin, por për të na rritur.

• Lumturia nuk është kur na duan. Lumturia është kur duam ne.

• Fati dhe karakteri janë dy emra të të njëjtit koncept.

• Ai që zotëron guxim dhe karakter, bëhet shqetësim për ata që i rrinë pranë.

• Njeriu dallohet nga pjesa tjetër e natyrës, sidomos nga një shtresë gënjeshtrash që e mbështjell dhe e mbron.

• Nëse kemi frikë dikë, njohim tek ai një forcë mbi ne.

• Një pjesë të mirë të ëndrrave tona i jetojmë me intensitet më të madh sesa pjesën e ekzistencës zgjuar.

• Askush nuk ëndërron gjërat që nuk i përkasin.

• E keqja lind gjithmonë ku dashuria nuk mjafton.

• Dashuria nuk ekziston për të na lumturuar, por për të na treguar se sa e madhe është aftësia jonë për t’i bërë ballë dhimbjes.

• Dija nuk mund të përcillet. Dija që i mençuri përpiqet të përcjellë ngjan përherë si çmenduri.

• Për të gjithë, edhe për më fatlumët, dashuria fillon me një dështim.

• Vetëm ai që ka nevojë për një prekje delikate di të prekë me delikatesë.

• Një artist i zoti është i destinuar të jetë i palumtur në jetë: sa herë që ka uri dhe hapën zymbylin e tij, gjen vetëm perla.

• Në zanafillë të çdo arti është dashuria. Vlerat dhe madhësitë e një arti përcaktohen mbi të gjitha nga aftësia e dashurisë së artistit.

• Lotët janë shkrirja e akullit të zemrës. Atij që qan, të gjithë engjëjt i rrinë pranë.