Një mësuese u kërkoi nxënësve të ndanin atë që i shqetësonte ata në mënyrë anonime

Një mësuese u kërkoi nxënësve të ndanin atë që i shqetësonte ata në mënyrë anonime

Një mësuese me 22 vjet përvojë, Karen Loewe, e cila punon me klasën e 7-të dhe të 8-të vendosi të ndihmojë studentët e saj të tejkalojnë stresin e tyre të përditshëm. Kur ajo publikoi një postim në lidhje me këtë në Facebook, më shumë se 500,000 njerëz e ndanë atë dhe më pas ky eksperiment u bë nga mësuesit nga vendet e tjera, përfshirë Australinë, Kinën dhe Pakistanin.

Imagjinoni që kaloni 6-7 orë në një zyrë në ditë, ku nuk mund të shkoni as në tualet pa kërkuar leje dhe kolegët tuaj gënjejnë çdo herë që shefi thotë diçka për ju. Pothuajse çdo ditë, duhet të shqetësoheni nëse nuk keni përgatitur raportet tuaja në kohë dhe duhet të bëni detyra të mërzitshme. Kjo është ajo që është shkolla për shumicën e studentëve. Studimet treguan se 2 nga 3 studentë mërziten gjatë mësimeve çdo ditë dhe shumë studentë që janë më të vjetër se 8 vjeç madje ndjehen të pakënaqur, raporton brightside, përcjell rtv21.tv

Gjithashtu, nëse ata kanë probleme në familjen e tyre, atëherë ngarkesa emocionale bëhet shumë e madhe për një fëmijë normal. Dhe nuk janë gjithmonë të gatshëm t’i ndajnë problemet e tyre me të tjerët. Karen Loewe gjeti një mënyrë për të zgjidhur këtë problem. Më 22 gusht 2019, ajo vendosi t’u jepte studentëve një mësim ku të mund të ndanin atë që i shqetësonte ata, gjë që më pas e bëri atmosferën më miqësore në klasë, përcjell rtv21.tv

“Unë u kërkova atyre që të shkruajnë në një copë letër atë që i shqetësonte ata, çfarë kishte rëndësi në zemrën e tyre, çfarë po i dëmtonte ata, etj. Ky ishte anonim, unë u thashë atyre të mos shkruajnë emrin e tyre në letër…”, tha Karen.

Pas kësaj, studentët morën copat e letrës me radhë dhe lexuan ato që shkruheshin. Vendimi nëse t’i thonin klasës se ishte shënimi i tyre varej nga vetë fëmijët, përcjell rtv21.tv

Gjërat që shkruan studentët shokuan Karenin. Disa fëmijë flisnin për vdekjen e të afërmve të tyre, kancerin, divorcin e prindërve të tyre dhe disa flisnin për vetëvrasje, marrjen e drogës dhe familjet e tyre. Shumë fëmijë qanin kur po lexonin shënimet e njerëzve të tjerë, sepse ngarkesa e tyre emocionale ishte aq e rëndë. Vetëm një histori ishte qesharake: një djalë tha që miu i tij vdiq sepse kishte yndyrë.

Pasi u lexuan të gjitha shënimet, Karen u tha studentëve se ata nuk ishin vetëm dhe se ishin të dashur. Dhe pastaj ajo e vendosi çesen me shënimet në derë si kujtesë se të gjithë ne kemi ngarkesat tona emocionale.

Karen tha se pasi ajo u kërkoi fëmijëve të ndanin “ngarkesën” e tyre, ata filluan të trajtojnë njëri-tjetrin me më shumë respekt. Ata nuk e ndërpresin njëri-tjetrin, nuk janë të vrazhdë dhe kanë më shumë të ngjarë të ndajnë gjërat që ndjenin. Në një intervistë për The Today Show, mësuesja Loewe tha që fëmijët mund të jenë më të sinqertë me të rriturit, por atyre u duhet më shumë kohë për t’u hapur./21Media