Ju duhet të keni dëgjuar dhe parë disa hotele të mrekullueshëm të akullit në të gjithë botën, por me siguri nuk keni parë asgjë si Hoteli i Akullit në Suedi, i cili duket jo më pak se një ëndërr e ngrirë.

Hoteli, në Jukkasjärvi të Suedisë, është gati për klientë nga e gjithë bota me ambientin e tij magjik dhe arkitekturën e mrekullueshme, transmeton rtv21.tv.

Vizitorët mund të vizitojnë hotelin deri më 11 prill, por ka një pjesë të përhershme të pronës të quajtur, Hoteli Akull 365, e cila do të mbetet i hapur gjatë gjithë kohës. Vendi do të ofrojë përvoja nga akulli dhe dëbora 365 ditë të vitit dhe do të presë ekspozita arti. Arti i akullit do të bëhet nga uji i marrë nga lumi Torne.

Luca Roncoroni, drejtor krijues i Hotelit Akull tha: Pandemia na detyroi të mendojmë ndryshe, por rezultati është mahnitës për Suedinë. Edicioni i 31-të i Hotelit Akull do të jetë një i paharrueshëm. 35 artistët krijuan koncepte që do të magjepsin mysafirët tanë, duke u dhënë atyre një arratisje shumë të nevojshme nga realiteti i këtij viti.

Prona gjithashtu përmban një sallë ceremonish ku njerëzit mund të organizojnë dasma dhe ahengje të tjera. Deri më 21 dhjetor, hoteli do të ketë gjithashtu gjashtë blloqe arti të cilat do të pajisen me një kod QR. Personat e interesuar mund të skanojnë këto kode për të dëgjuar një udhëzues audio që shpjegon më shumë rreth projektit artistik.

Pastaj ka një pyll të ngrirë të vendosur pikërisht në Sallën e Ceremonive për fëmijët, me plot lodra. Një tjetër tipar kryesor i vendit është Sauna e cila është më e ftohta në botë!/21Media