Hoti: Turpi nuk është i viktimave të krimit, por i atyre që i kryen ato.Selimi: Do të gjykohen të gjithë ata që kanë kryer krime.-  Jahjaga: Të punojmë në largimin e stigmës tek të mbijetuarit e dhunës seksuale         

 Hoti: Turpi nuk është i viktimave të krimit, por i atyre që i kryen ato.Selimi: Do të gjykohen të gjithë ata që kanë kryer krime.-  Jahjaga: Të punojmë në largimin e stigmës tek të mbijetuarit e dhunës seksuale         

Kryeministri Avdullah Hoti, premtoj mbështetje institucionale për të gjitha viktimat e dhunës seksuale, duke i ftuar të njëjtit të aplikojnë për të marrë statusin e viktimës. Këto komente ai i bëri në konferencën “Progresi dhe sfidat e procesit të njohjes së statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë”./21Media