Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti,sot  ka mohuar se zëvendësi i tij dhe ministri i Pushtetit Lokal, Goran Rakiq ka larguar flamurin dhe simbolet e tjera të Republikës së Kosovës nga zyra e tij.

“Simbolet e shtetit të Kosovës janë të pacenueshme, asnjë ministër nuk ka pasur hapësirë për t’i lëvizur ato. Informatat që janë dhënë në dy ditët e fundit janë të pavërteta. Simbolet e shtetit të Kosovës në atë zyrë dhe në të gjitha zyrat e tjera janë ashtu siç kanë qenë. Besoj mund ta verifikoni vetë këtë çështje si deputet i Kuvendit të Kosovës”, deklaroi Hoti.

Si replikë, deputeti i PDK-së, Mërgim Lushtaku, i cili e pyeti rreth kësaj çështjeje, insistoi që Rakiq duhet të shkarkohet.

“Ne mund të flasim çfarë të duam dhe të arsyetojmë çfarë të duam, por realiteti është diçka tjetër. Besoj që është mirë që të shkarkoni këtë ministër për shkak se nuk e ka respektuar flamurin dhe simbolet shtetërore”, tha Lushtaku.

Mirëpo, kryeministri Avdullah Hoti tha se ka komunikuar me zëvendëskryeministrin dhe ministrin Rakiq dhe siguroi se simbolet e shtetit të Kosovës janë në zyrat e tij.

“Unë kam kontaktuar dje me zv.kryeministrin për këtë çështje pas raportimit në media, në komunikim me të nëse ai e ka ndërruar karrigen kur është ulur, kur është fotografuar nuk i di ato çështje, simbolet e shtetit të Kosovës në zyrën e tij, në Ministrit ë Pushtetit Lokal dhe në një zyrë të tij në ndërtesën e qeverisë ku është si zëvendëskryeministër janë aty ku kanë qenë dhe do të mbesin aty”, deklaroi Hoti./kp