Kryeministri i vendit Avdullah Hoti, pas mbledhjes së këshillit të Sigurisë së Kosovës, në një konferencë për media deklaroi se se do të ketë masa rigoroze gjatë ditëve në vijim.

Hoti tha se në këtë mbledhje janë  shqyrtuar dy skenare. 

Në tri ditët e fundit masat e reja. Kemi shqyrtuar dy skenarë, skenari i parë që nënkupton zbatim shumë rigoroz i masave ekzistuese dhe masave të reja. Skenari i dytë shpallja a e gjendjes së jashtëzakonshme……jemi duke ndërtuar një strategji që të merremi me këtë situatë të re“,  tha Hoti. /21Media