Nënkryetari i PDK-së, Enver Hoxhaj, i ka reaguar raportueses për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, pasi ajo shkoi në Hagë një ditë pas përfundimit të intervistimit të presidentit Thaçi dhe takoi disa udhëheqës të Gjykatës Speciale.

Përmes rrjetit social Twitter, Hoxhaj, ka shkruar se qytetarët e Kosovës kanë mbetur të habitur kur e panë se një eurodeputete, një politikane, ka vizituar Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar në Hagë.

Vizita e Cramon, sipas Hoxhajt, quhet ndërhyrje politike.

“Qytetarët e Kosovës janë të habitur kur shohin se një eurodeputet, një politikan, viziton Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar në Hagë. Ne mësuam nga BE gjatë gjithë kësaj kohe se kur politikanët shkojnë të takojnë prokurorët dhe gjykatësit quhet ndërhyrje politike. Kjo është ajo që bëri @ViolavonCramon.”, ka shkruar Hoxhaj.

Nga 13 deri më 16 korrik, Hashim Thaçi u intervistua nga Zyra e Prokurorit të Specializuar.

Pas përfundimit të intervistimit, Thaçi deklaroi se i mbetet prokurorit dhe gjykatësit të që vlerësojnë me “paanshmëri dhe me mendje të hapur dëshminë” e tij./21Media