Një grua kishte iu kthye të kaluarës kur mori  një letër që ishte adresuar për të 77 vjet më parë

Një grua kishte iu kthye të kaluarës kur mori  një letër që ishte adresuar për të 77 vjet më parë

Gjyshja 99-vjeçare me emrin Phyllis Ponting ka marrë një letër nga ish-i fejuari i saj pikërisht 77 vjet pasi ai u zhduk në Luftën e Dytë Botërore. Letra u gjet në fund të Oqeanit Atlantik. U shpëtua nga fundi i Oqeanit Atlantik dhe supozohet se anija që po e transportonte është fundosur në vitin 1941.

Letra që u gjet, ishte e fundit që Walker i shkroi Ponting para se ai të zhdukej në Luftën e Dytë Botërore. Ponting ende nuk e di nëse Walker mbijetoi  Luftën. Megjithatë, ajo tha:

“Unë nuk mendoj se Bill mund të ketë mbijetuar luftën, përndryshe, ai do të vinte drejt e tek unë  në Roseland Avenue.”

Ajo u martua me një burrë tjetër me emrin Jim Holloway dhe ata kanë katër fëmijë së bashku. Pasi vdiq burri disa vjet më vonë, ajo u martua me Reginald Ponting. Ajo shpjegon se sa e ndryshme do të kishte qenë jeta e saj nëse ajo do ta kishte marrë letrën gjithë ato vite më parë, përcjell rtv21.tv.

Ne do të ishim të martuar. Më deshi shumë.

Çifti u takua ndërsa Walker ishte stacionuar në Devizes. “Nëse mund të dini vetëm se sa të lumtur më ke bërë mua,  e dashur,” shkruan ai në letër.

Letra u shpëtua nga arkeologët detarë që po kërkonin argjend. Ekipi gjeti qindra letra personale, njëra prej të cilave ishte edhe letra e Walkerit për Ponting.

Letrat po shfaqen tani si pjesë e një ekspozite të re të quajtur Zërat nga Thellë në Muzeun Postar në Londër. Kujdestari i muzeut, Shaun Kingsley pranoi se është koleksioni më i madh i letrave që i kanë mbijetuar çdo ikje të anijes ndonjëherë ‘që kur njerëzit filluan të shkruajnë’.

Ai tha: Ajo nuk mund  të ishte ruajtur, por për shkak se nuk kishte dritë, nuk kishte oksigjen, ishte errësirë, ishte sikur të mblidhej një koleksion organikësh në një kanaçe.

Ponting i është dhënë një kopje e letrës për të mbajtur./21Media