Ka pritje të gjata për të bërë një propozim për martesë që të duket sa më i paharrueshëm. Nëse e keni gjetur atë moment, shanset janë zero që të iu vije prapë, kështu që pse të mos e hidhni gjithë përpjekjen tuaj që ta befasoni bashkëshorten tuaj të ardhshme?

Kjo është pikërisht rruga që mori John Nicotera, kur ai pranoi një mundësi një herë në jetë për t’i propozuar dashurisë së tij, Erica Pendrak, gjatë një ngjarje kozmike jashtëzakonisht të rrallë.

Nëse nuk jeni në një “xhaketë hapësinore” si Gjoni, mund të mos e dini se kohët e fundit, në horizontin tonë u shfaq një kometë e quajtur Neowise. Kjo kometë me periudha të gjatë që ndodhet 160 milionë milje larg Tokës është bërë mjaft e ndritshme për të qenë e dukshme me syrin e zhveshur në hemisferën Veriore nga 15 korriku deri më 23 korrik. Ajo që është më interesante për kometën është se mund të shihet vetëm nga ne njerëzit një herë në çdo 6.800 vjet, duke e bërë atë një pamje jashtëzakonisht të rrallë dhe një perfekt për propozimin e Gjonit, transmeton rtv21.tv.

Siç rezulton, kjo nuk ishte ideja origjinale e propozimit. Burri planifikoi t’i propozonte Erica në udhëtimin e tyre në Oregon. Udhëtimi i planifikuar duhej të anulohej, por Gjoni doli me një ide më të mirë.

“Doja të krijoja një propozim të veçantë për të, që të mund ta ndanim së bashku, dhe ideja ime për kometë thjesht erdhi tek unë një ditë. Unë gjithmonë lexoj për ngjarjet / pamjet aktuale dhe gjithçka që lidhet me hapësirën e jashtme. Erica ka parë raketa të panumërta SpaceX me mua. Kështu që shpresat e mia ishin kur e pyeta Erica, ajo thjesht do ta shihte këtë si mrekulli”, tha ai.

Më 18 korrik, ajo që e dashura e tij Erica mendoi të ishte vetëm një udhëtim në kampin e familjes së John në Old Forge, New York, ndodhi propozimi më romantik.

“Fotografia është realizuar me një kohë ekspozimi 7-10 sekonda”, tha John.

“Mendja ime nuk ishte askund tjetër, por në atë moment të saktë. Unë isha në një gjendje euforie të plotë, duke ditur sa isha i dashur dhe isha i përsosur ai moment dhe tërë natën. Ishte momenti më i madh i jetës sime dhe u bashkua si një ëndërr e realizuar. Në kohën që Erica dhe unë kaluam së bashku me secilën fotografi, tek Tim duke kapur momentin në mënyrë të përsosur, me atë foto, Erica dhe unë do të jemi në gjendje të rivendosim atë moment që kemi pasur, dhe ta ushqejmë atë pjesën tjetër të jetës sonë. Fjalët nuk mund të shprehin sa jam i lumtur që jam fejuar tani dhe sa mirënjohës i jam Tim për kapjen e gjithçkaje në mënyrë të përsosur”, John përshkruan momentin e çmuar.

Fotografitë janë komentuar madje nga astronauti Garrett Reisman, i cili ka uruar çiftin./21Media