Ai nuk donte të linte kujtimet e tij

Ai nuk donte të linte kujtimet e tij

Për një burrë të moshuar në Rumani, shtëpia e rrënuar në të cilën jetonte ishte e gjitha që i kishte mbetur. Pasi gruaja e tij vdiq në shtëpinë e tyre familjare, e djegur nga një zjarr shkatërrues, Ion Negrila u ngjit në kujtimet e zbehta që jetonin mes katër mureve dhe çatisë.

Pavarësisht nga fakti se qeveria kishte ofruar për të ndihmuar Ionin me vendosje në një strukturë të lartë, ai nuk donte të linte kujtimet e tij, pavarësisht se sa të copëtuara ishin ato. Por me shtëpinë e tij në rrëmujë dhe shëndetin e tij në rënie, shanset po rriteshin gjithnjë e më tepër kundër tij.

Pasi Laurenţiu Croială dëgjoi historinë e një njeriu të vjetër.. Ai vendosi që donte të ndihmonte Ionin, pasi pasi postoi historinë e tij në Facebook, ai mblodhi 1,172 dollarë për të ndihmuar në riparimin e shtëpisë së tij, transmeton rtv21.tv.

Ata përdorën paratë për të blerë një enë mallrash, për të blerë ushqim dhe ujë dhe e shndërruan në një shtëpi të çuditshme për Jon për të jetuar vitet e tij të fundit në paqe dhe qetësi.

Pasi pa shtëpinë e tij të re, Jon ishte prekur aq shumë sa që dy të huaj të plotë do të bënin diçka aq të zhytur në mendime për të. Ai ishte i mbushur me emocione dhe u “mbyt” në lot pasi u kthye në shtëpinë e tij të re./21Media