Një “ibrik çaji” i vogël i gjetur kur po pastronin gjatë izolimit është shitur për 390,000 £ në ankand.

Objekti, që mund të ketë qenë e një perandori, u gjet në Derbyshire nga 51-vjeçari ndërsa po kalonte nëpër kutitë në një garazh.

Ajo pritej të arrinte midis 20,000 dhe 40,000 por në vend të kësaj shitej për më shumë se shtëpia mesatare, përcjell portali rtv21.tv

Shitësi anonim, i cili gati e çoi atë në një dyqan bamirësie, tha se ai mund të përdorte paratë për të blerë një detektor metali.

Punëtori i ndërtimit nga Swadlincote shtoi: “Unë jam i entuziazmuar, kjo do të ndryshojë disa gjëra për të gjithë ne. Unë u ula dhe pashë ankandin drejtpërdrejt në shtëpi me vëllain dhe familjen time.”

“Ishte e tensionuar. Kam paraprakisht disa kanaçe Guinness.Do të shkojmë për të pirë sonte dhe për të dalë dolli për gjyshin”.

Ulli i gjatë 8.5 cm u kthye nga Kina nga gjyshi i tij, i cili ishte vendosur atje gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Kaloi shumë vite në kabinetin e ekranit të nënës së tij, por përfundoi në një kuti në garazhin e një të afërmi në Church Gresley.

Por bllokimi i dha kohë shitësit që të shikonte siç duhet nëpër kutitë në garazh.

Vlerësuesit e Hansons identifikuan gjetjen e tij si një pije vere të Shekullit të 18-të e cila mund të jetë përdorur në pallatin e Perandorit Qianlong.

Ankanderi Charles Hanson tha se ekzistonin edhe dy objekte të tjera “pothuajse identike” dhe të dy ishin vendosur në muze në Tajvan dhe Kinë.

Gjatë ankandit tetë ofertues telefonikë nga e gjithë bota, duke përfshirë Kinën, luftuan për objektin.

Në fund të fundit u ble nga një blerës nga Londra.

Z. Hanson tha: “Ky është një nga objektet më të rëndësishme që kam pasur privilegjin e shitjes.”/21Media