Ikonat e asaj kohe janë edhe sot të njohura për njerëzimin

Ikonat e asaj kohe janë edhe sot të njohura për njerëzimin

Të gjitha këto ikonat e famshme të cilat kanë pasur ndikim tek ne, shikoni ku janë bazuar dhe ku janë ata sot.

Ky poster njihet në të gjithë botën. Rosie Riveter është një ikonë kulturore e Luftës së Dytë Botërore, që përfaqëson gratë që punuan në fabrika dhe kantiera. Personi i vërtetë nuk ishte i njohur deri në vitin 2011 kur ajo më në fund tregoi historinë e saj.

Naomi Parker Fraley punoi në një fabrikë amerikane gjatë luftës dhe ajo kurrë nuk priste të bëhej një frymëzim i tillë për kaq shumë njerëz. Ndërsa punonte në një linjë montimi të avionëve, ajo u fotografua duke operuar një makinë. Fraley kishte veshur markën e saj të bandës së kuqe. Dhe kjo u bë një simbol i fuqishëm!

Xhaxhai Samo-Amerikan është një simbol i patriotizmit dhe një personifikim i qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Legjenda thotë se personi i vërtetë u emërua Samuel Wilson dhe ai ishte një paketues mishi nga Nju Jorku.

Karakteri Zorro është më shpesh i lidhur me figurën historike Joaquin Murrieta. Ai quhet gjithashtu The Robin Hood of the West.  Joaquin Murrieta u bë një e jashtëligjshme e famshme në Kaliforni në vitet 1850. Shteti i Kalifornisë ofroi një shpërblim prej 5,000 dollarësh për Joaquin “i vdekur ose i gjallë”. U raportua se ai u vra në vitin 1853, por lajmi për vdekjen e tij u diskutua dhe mitet për mbijetesën e tij mbetën gjatë për një kohë të gjatë.

Joker u shfaq në vitin 1940 dhe u krijua nga Bill Finger, Bob Kane dhe Jerry Robinson. Kishte shumë diskutime rreth këtij personazhi.

Versionet e Finger, Kane dhe Robinson e pranojnë që Finger prodhoi një imazh të aktorit Conrad Veidt i cili luajti Gwynplaine, një burrë me një fytyrë të shpërfytyruar dhe një bujë të përhershme në filmin 1928 “Njeriu që Qesh”. Pamja e tij u bë një frymëzim për paraqitjet e Joker./21Media