Norma e inflacionit të Turqisë ka qëndruar nga viti në vit stabil me 11.72 për qind

Norma e inflacionit të Turqisë ka qëndruar nga viti në vit stabil me 11.72 për qind

Çmimet në muajin maj shënuan një rritje prej 0,45 për qind krahasuar me një muaj më parë, njoftoi të hënën agjencia e statistikave turke Turkstat. Në bazë vjetore, rritja më e madhe u regjistrua tek pijet alkoolike dhe duhani, ku çmimet u rritën me 21,69 për qind. Ushqimoret dhe pijet jo-alkoolike u rritën me 16,91 për qind ndërsa transporti ishte 15,81 për qind më i shtrenjtë.

Në muajt e fundit, lira turke po tregon një performancë pozitive pas humbjes së vlerës kundrejt dollarit dhe euros vitin e kaluar duke u kthyer në një nga monedhat më të këqija të tregut në zhvillim./21Media