Instagram dhe Facebook do të ndalojnë çdo përmbajtje që promovon terapinë e konvertimit, i thanë platformat e mediave sociale CNN të Premten, pasi aktivistët i thirrën asaj që të bllokojë ofruesit të reklamojnë shërbimet e tyre në internet, përcjell portali rtv21.tv

Terapia e konvertimit, një proces pseudo-shkencor që pretendon të ndryshojë seksualitetin e një personi, është diskredituar gjerësisht dhe dënuar si i dëmshëm nga shoqatat kryesore mjekësore. Por është e ligjshme në pjesën më të madhe të botës, përfshirë në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Në fillim të këtij viti, Instagram ndaloi reklamat për këtë proces.

Terapia e konvertimit i referohet çdo përpjekje për të ndryshuar orientimin seksual të dikujt ose identitetin gjinor. Nuk funksionon, dhe studimet tregojnë se ata që i nënshtrohen asaj, ose që vendosin t’i nënshtrohen asaj, janë të rrezikuar më shumë nga depresioni dhe vetëvrasja.

Një numër i shteteve amerikane e kanë ndaluar atë./21Media