Banorët në 98 për qind të fshatrave të varfra të Kinës kishin qasje në internet përmes kabllove me fibra optike që nga qershori 2020, nga më pak se 70 për qind në 2017-n, sipas një raporti për zhvillimin e internetit të Kinës.

Raporti tregoi se shkalla e depërtimit të internetit në zonat rurale ka arritur në 52.3 për qind, me 6.1 pikë përqindjeje nga marsi, bën të ditur “Xinhua”.

Sipas të dhënave nga qendra, 47.1 për qind e përdoruesve të internetit kanë dhuruar para në internet për të ndihmuar njerëzit në nevojë që nga qershori dhe 34.6 për qind kanë blerë produkte bujqësore nga zonat e varfra në internet.

Raporti gjithashtu tregoi se më shumë njerëz njohën rolin e internetit në ofrimin e ndihmës, vendeve të punës, mundësive arsimore dhe mjekësore për njerëzit me vështirësi, si dhe kontributin e transmetimit të drejtpërdrejtë të tregtisë elektronike për të ndihmuar njerëzit nga zonat e varfra të shesin produkte.