Ish-ministri afgan bëhet shpërndarës i picave

Sayed Sadaat dikur ishte ministër i komunikimit në qeverinë afgane para se të shkonte në Gjermani shtatorin e kaluar, me shpresën për një të ardhme më të mirë. Tani punon si “delivery” në qytetin lindor të Leipzig.
Ai tha se disa në shtëpi e kritikuan atë për marrjen e një pune të tillë pasi kishte shërbyer në qeveri për dy vjet, duke lënë detyrën në vitin 2018. Por për të tani, një punë është një punë.
“Unë nuk kam bërë asgjë për t’u ndjerë keq”, tha 49-vjeçari, duke qëndruar me uniformën e tij portokalli pranë biçikletës së tij, raporton Reuters.

“Shpresoj që edhe politikanët e tjerë të ndjekin të njëjtën rrugë, duke punuar me publikun dhe jo thjesht duke u fshehur”, shtoi ai.
Historia e tij ka fituar një rëndësi të veçantë me kaosin që shpërtheu në shtëpi pas marrjes së kontrollit nga talebanët. Familja dhe miqtë e tij gjithashtu duan të largohen – duke shpresuar që të bashkohen me mijëra të tjerë në fluturime evakuimi ose të përpiqen të gjejnë rrugë të tjera jashtë.
Me tërheqjen e trupave të SHBA-së, numri i azilkërkuesve afganë në Gjermani është rritur që nga fillimi i vitit, duke u rritur me më shumë se 130 për qind, treguan të dhënat nga Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët.
Por edhe me prejardhjen e tij, Sadaat luftoi për të gjetur një punë në Gjermani që përputhej me përvojën e tij. Me diplomë në IT dhe Telekom, Sadaat kishte shpresuar të gjente punë në një fushë të ngjashme. Por pa ditur gjuhën gjermane, shanset e tij ishin të pakta.
“Gjuha është pjesa më e rëndësishme”, tha Sadaat, e cila gjithashtu mban nënshtetësinë britanike.
Çdo ditë ai bën katër orë gjermanisht në një shkollë gjuhësore para se të fillojë një ndërrim gjashtë-orësh në mbrëmje duke ofruar ushqim për Lieferando.

 

Back to top button