Italia miraton zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Qeveria italiane pritet të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme deri në mars 2022, ndërsa debaton masat e mëtejshme shëndetësore.
Sot është miratuar një projekt-dekret që do të zgjasë gjendjen aktuale të jashtëzakonshme deri më 31 mars 2022.
Ndërsa drafti mund të amendohet ende, legjislacioni nënkupton një shtrirje të rregullave aktuale për përdorimin e certifikatës shëndetësore të ‘kalimit të gjelbër’ dhe sistemit me katër nivele të masave shëndetësore të vendit me rajone të klasifikuara si rrezik të bardhë, të verdhë, portokalli dhe të kuqe. Zonave, raportojnë mediat lokale.
Qeveria pritet gjithashtu të shpallë një kërkesë të re për karantinim për të gjithë personat e pavaksinuar që hyjnë në Itali, përfshirë ata që vijnë nga brenda Evropës.
Sipas rregullave aktuale, rezultati negativ i testit është e mjaftueshme për udhëtime pa pasur nevojë që personi të hyjë në karantinë në Itali.
Me Evropën në kontrollin e valës së katërt të koronavirusit, Italia javët e fundit ka lëshuar një sërë masash më të rrepta shëndetësore që synojnë të frenojnë rritjen e shkallës së infeksionit dhe shtrimit në spital në vend./21Media

Back to top button