Situata e Covid 19 në Itali vazhdon të prezantohet kritike në 18 rajone ndër 21 që ka vendi edhe pse raporti i fundit javor ka identifikuar një ulje të koeficientit të infektimit në kuotën mesatare kobmëtare RT 1.2.

Por problematikat më të mëdha i shfaq sistemi shëndetësor territorial me fluskin e lartë të pacientëve Covid të shtruar në spitale për kurim e në një numër gjitnjë e në rritje të infektuarve në repartet e terapisë intesive.

Sipas raportit të fundit të publikuar nga Institutit i Shëndetit Publik Italian në vend në cdo 100 mijë banorë ka mbi 732 banorë të infektuar e mbetet një përqindje e lartë në kuotën 17% të rasteve ku nuk është mundur gjurmimi i motivit të infektimit të të sëmurëve.

Në 24 orët e fundit Italia ka regjistruar 562 viktima e 28.337 të infektuar.

Vihet re një ulje e numrit të rasteve pozitive dhe të viktimave por që lidhet pa dyshim me numrin shumë më të ulët të tamponeve të kryer në 24 orët e fundit e janë 188 747, mbi 50 mijë më pak se një ditë më parë.

Dita e sotme ka regjsitruar 13.574 të shëruar më shumë, 216 pacientë më shumë në kurim spitalore e 43 në repartet e terapisë intesive.

Aktualisht janë 805.947 pacientë aktivë të infektuar nga koronavirusi.

Numri i përgjithshëm i të shëruarve ka arritur në 553.098 e janë 20.388.576 tamponë të kryer deri më sot.