Arti në vend se paraqitja është arsyeja që qëndron pas maskës më të shtrenjtë të koronavirusit në botë, thonë argjendarët izraelitë që po krijojnë objektin prej 1.5 milion dollarë për një klient pa emër në SHBA.

Argjentarët në Izrael kanë bërë një maskë e cila do të kushtojë hiq më pak se 1. 5 milion dollarë, përcjell portali rtv21.tv

Kjo maskë po bëhet për një klient anonim nga SHBA.

Maska po punohet prej 18 karat ari dhe e mbushet me 3.600 diamante të zeza dhe të bardha. Maska do të pajiset me një filtër N99 për të ofruar një nivel të lartë mbrojtjeje, tha Isaac Levy, pronar i markës së bizhuterive Yvel.

Ai e përshkroi klientin si një koleksionist arti kinez që jeton në Shtetet e Bashkuara.

“Ai është një klient i ri, shumë simpatik, shumë larg, shumë i pasur dhe i pëlqen të qëndrojë në këmbë,” tha Levy.

Argjendari planifikon t’ia dorëzojë maskën personalisht kur të përfundojë, në tetor.

Maska, për të cilën po punon një ekip prej rreth 25 artizanësh, mund të shihet një shfaqje vulgare e pasurisë gjatë kohërave të vështira ekonomike, por për Levy është mbi të gjitha një vepër arti.

“Për shumë njerëz në mbarë botën mund të jetë maska më e shtrenjtë në botë dhe ndoshta kjo është një gjë me të vërtetë e madhe,” tha ai.

“Për ne, është një mënyrë për të mbrojtur pozicionet e njerëzve në fabrikë në mënyrë që ata të jenë në gjendje të mbajnë familjet e tyre.”/21Media