Përveç ushqimit të rregullt, sigurohuni që të flini mjaftueshëm

Përveç ushqimit të rregullt, sigurohuni që të flini mjaftueshëm

Është e rëndësishme të bëni gjithçka që mundeni për të ruajtur sistemin tuaj imunitar gjatë gjithë sezonit.

Një dietë e shëndetshme dhe mënyra e jetesës luajnë një rol të madh në ruajtjen e imunitetit – lëndët ushqyese si hekuri, zinku dhe seleni dhe flavonoidet e bimëve janë thelbësore për një sistem të fortë imunitar.

Katër gjëra në të ushqyerit mund të ndihmojnë në forcimin e mbrojtjes suaj:

Çaji

Erëza

Boronica

Jogurti

Përveç ushqimit të rregullt, sigurohuni që të flini mjaftueshëm. Sistemi imunitar dhe trupi shërohen duke pushuar dhe fjetur.

Rekomandimet shëndetësore janë të paktën 7 orë gjumë gjatë natës, por 8 deri në 9 orë gjumë është edhe më i mirë.