Ekzistojnë disa faktorë kryesor

Ekzistojnë disa faktorë kryesor

Ekspertët e gjumit kanë shpjeguar arsyen e zgjimit në të njëjtën kohë çdo natë. Mbi 67% e njerëzve në mbarë botën kanë pranuar se zgjohen të paktën një herë çdo natë derisa flenë.

Gjëra të ndryshme mund të shqetësojnë ëndrrën tuaj dhe më poshtë janë arsyet.

Stili i jetës

Me moshën, ju bëni gjumë më të ndjeshëm. Të rriturit kanë më pak kohëzgjatje të fazës REM të gjumit më të thellë dhe për këtë arsye ka më shumë të ngjarë të zgjohen gjatë natës. Gratë shtatzëna gjithashtu kanë më pak gjumë se gratë në menopauzë për shkak të fillimit të nxehtësisë dhe djersitjeve të natës.

Shëndeti

Njerëzit me pagjumësi dhe apnea të gjumit kanë një çrregullim të frymëmarrjes që i bënë që ata të zgjohen më shpesh gjatë natës. Nëse zgjoheni në të njëjtën kohë çdo natë, mund të jetë koha për të kërkuar kujdes mjekësor. Apnea e gjumit mund të çojë në problemet shëndetësore si: hipertension, sëmundje të zemrës, goditje në tru dhe diabeti.

Stresi

Zgjimi gjatë natës në të njëjtën kohë mund të jetë rezultat i stresit ose shqetësimit. Ekspertët kanë thënë se ora nuk duhet të shikohet kur zgjoheni dhe se nuk duhet të kontrolloni telefonin tuaj dhe të shikoni kur zgjoheni.

Shikimi i orës kur zgjoheni nuk do t’ju ndihmojë të ktheheni në gjumë. Kur shikoni orën në mes të natës, ky mendim do t’ju çojë në stres dhe ankth, të cilat do ta bëjnë shumë më të vështirë të bini përsëri në gjumë.