Disa gjëra që ndoshta nuk i keni ditur rreth konsumimit të sheqerit

Disa gjëra që ndoshta nuk i keni ditur rreth konsumimit të sheqerit

​Ndonëse të gjithë e dinë se marrja e sheqerit duhet të reduktohet në minimum, disa ende nuk dinë për efektet negative që sjell ai në trupin tonë.

Edhe pse fruktoza ka përfitime për disa pjesë të trurit, nëse konsumohet shpesh, mund të shkaktojë vështirësi me kujtesën dhe të mësuarit.

Përveç që ndikon në kujtesë, sheqeri na bën të hani edhe më shumë dhe të shtojë nevojën për ëmbëlsira. Sheqeri gjithashtu ndikon në plakjen e lëkurës, duke shkaktuar formimin e shpejtë të rrudhave dhe ndalimin e aktivitetit të kolagjenit.

Sheqeri i tepërt reduktohet në lëkurë të tepërt, e cila prodhon yndyrë dhe ka më shumë gjasa të zhvillojë diabetin e tipit 2 dhe sëmundjet e rënda kardiovaskulare.

Shumë njerëz janë të bindur se stresi zvogëlohet nëse hamë ëmbëlsira, por mënyra më e mirë për të luftuar stresin janë ushtrimet.