Një ndër frutat që e ndihmojnë fytyrën janë boronicat, të cilat janë edhe ndër frutat më të preferuara për të qëndruar në formë. Ato ndihmojnë në rekuperimin nga toksinat radikale dhe të lira duke e ndihmuar trupin të mbrohet nga patogjenet e rrezikshme.

Ato jo vetëm që janë të pasura me antioksidantë të tjerë por, sipas disa studimeve të bëra në disa kafshë, përbërësi i  boronicave i quajtur proantocianidina, ndihmon në kujdesin e organeve dhe parandalon plakjen.

Proantocianidina, ndihmon në zvogëlimin e mundësive për inflamacione, që janë ndër shkaktarët e plakjes së lëkurës. Përveç shijes shumë të mirë boronicat e kombinuara me lloje të ndryshme të drithërave sjellin rezultate shumë të mira për ruajtjen e lëkurës suaj.