Preshi është një aleat shumë i mirë për sistemin kardiovaskular

Preshi është një aleat shumë i mirë për sistemin kardiovaskular

Në një familje me hudhrat dhe qepët, preshi spikat jo vetëm prej aromës së tyre, por edhe prej vetive ushqyese që ka.

Ndonëse jo aq i përdorur sa qepët dhe hudhrat, preshi ka veti befasuese ushqyese dhe kuruese.

Më poshtë gjeni 10 arsye me vlerë se pse nuk duhet ta ndani preshin nga kuzhina:

-Janë të pasur me minerale

-Janë lehtësisht të tretshëm

-Rindërtojnë florën bakteriale të aparatit tretës

-Rimineralizojnë trupin në rast mungese

-Pastrojnë trupin

-Janë laksativë

-Pastrojnë dhe lubrifikojnë muret e aparatit tretës

-Kanë veti diuretike dhe antiseptike

-Është një aleat shumë i mirë për sistemin kardiovaskular

-Shkatërron kolesterolin e dëmshëm.