Flasin shkenctarët e  instituti gjerman

Flasin shkenctarët e  instituti gjerman

Shkencëtarët kanë zbuluar  se edhe pse uji mineral dhe uji i zakonshëm kanë shenjën “është mirë të konsumohet deri…”, mu si edhe shumica e artikujve të tjerë ushqimorë, afati i përdorimit të ujit në shishe është i pafund.

Sipas tyre, në shishen e ujit zakonisht shkruan që afati i konsumimit është një apo dy vjet.

Mirëpo derisa shishja të jetë e mbyllur uji do të jetë i sigurt për ta pirë. Natyrisht, nën kushtet që shishja të jetë e mbushur në mënyrë higjienike, konstaton instituti gjerman SGS Fresnius, i cili merret me analizat laboratorike.

Ata tregojnë se  kur shishja të hapet, ujin duhet pirë brenda disa ditësh, sepse në shishe të hapur mund të hyjnë mikroorganizmat dhe të shumohen shpejt./21Media