Në ditët e sotme, numri i artikujve false që qarkullojnë përreth rritet çdo ditë. Nga telefonat të rremë me ekrane më të hollë e deri te çantat false, të cilat bëhen gjithashtu me lëkurë të vërtetë dhe është e vështirë të dallohen pasi shpesh herë duhet sikur nuk kanë asnjë ndryshim.

Ajo çfarë duhet të bëni ju është t’i shikoni pak më afër dhe mund të gjeni ndryshime të vogla.

Ne do t’ju tregojmë disa marifete se si të shmangni këto mashtrime dhe do t’ju ndihmojnë si të njihni produktet e falsifikuara.

1.Kontrolloni si duket logoja

Karikuesit e rremë nuk janë vetëm të cilësisë të dobët, por ato mund të jenë edhe të rrezikshëm pasi nuk shkojnën ëpër testimet e duhura dhe çertefikimin. Por, në rast se ndodheni në një situatë ku nuk e dini nëse keni një falsikim apo origjinal, më poshtë do të gjeni disa këshilla.

Logoja do të shtypet gabim ose do të shfaqet me njolla. Mund të kontrolloni logon origjinale në telefonin tuaj dhe ta krahasoni atë pajisjen që keni. Mos nxitoni, veçanërisht nëse kjo është një blerje e shtrenjtë.

Ndihet shumë e lehtë.

Ka një ngjyrë të verdhë në vend të së bardhës.

2. Në orat e shtrenjta kontrolloni metalin dhe tingullin

Tregjet mund të jenë një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur ora të rralla luksoze. Por është e rëndësishme të dini se si të zbuloni mashtrimet.

Orat më të shtrenjta kanë mekanizma të lëmuar, që do të thotë se nuk duhet të ketë tinguj që dridhen  Vendosni orën afër veshit tuaj dhe nëse dëgjoni ndonjë tingull, është më mirë ta lini.

Gdhendjet në orat e bukura janë zakonisht më të mprehta.

Orat e rreme zakonisht bëhen me materiale më të lira dhe më të lehta se ato origjinale.

3. Kontrolloni qepjen në rrobat dhe këpucët.

Cilësia e sendeve origjinale dhe të shtrenjta gjithashtu ndryshon.

Qepja duhet të jetë më e pastër dhe më e fortë në produktet origjinale. Veshjet dhe këpucët origjinale kanë më shumë qepje. Në ato produkte të cilat nuk janë origjinale linja e qepjes nuk do të jetë e drejtë sepse ata përdorin më pak material.

4. Kontrolloni etiketat në rroba.

Gjithmonë kontrolloni etiketat. Ata mund të thonë shumë nëse marka është e rremë apo jo.

Prodhuesit e rremë zakonisht përdorin pajisje fabrike me cilësi më të ulët, kështu që etiketat mund të qepen keq.

Kushtojini vëmendje detajeve. Etiketa e madhësisë do të jetë me një ngjyrë tjetër dhe me cilësi të dobët në krahasim me pjesën origjinale dhe shkronjat në të mund të kenë hapësirë ​​të ndryshme.

Shpesh, ka një numër serial në etiketën e madhësisë për markat më të shtrenjta.

5. Kontrolloni mbështjelljen e kozmetikës dhe parfumit tuaj.

Kozmetikat nuk janë shaka pasi ne i përdorim këto produkte në trupin dhe lëkurën tonë.

Produktet e rreme shpesh kanë mbështjellje plastike ose metali të një cilësie më të ulët.

Emri i hijes duhet të shtypet në një ngjitje në krahasim me kutinë.

Produktet e imëta duhet të futen në kuti në mënyrë perfekte.

6. Kontrolloni kopsat.

Nëse dëshironi të blini një xhaketë ose pallto, hidhni një vështrim në kopsat brenda dhe jashtë. Markat origjinale do të kenë plastikë me cilësi të mirë me emrin e ndërmarrjes të gdhendur. Falsifikimet do të përdorin plastikë të lehtëdhe nganjëherë do të jenë pa etiketim. Kopsat gjithashtu duhet të qepen në mënyrë të sigurt dhe nuk do të mbahen nga vetëm disa qepje.

7. Kontrolloni cilësinë e ekranit kur bëni pazar për smartphone.

Falsifikimet mund të duken tepër profesionale dhe nganjëherë është e vështirë të gjesh ndryshime midis tyre dhe iPhone origjinal.

Kur ndizni telefonin për herë të parë, ekrani mund të mos jetë aq i ndritshëm sa ishte kur keni testuar iPhone7, për shembull.

Numrat në kalendar mund të kenë një shkronjë tjetër.

Ekrani nuk duhet të jetë i trashë ose me kokrra. Kjo lloj gjëje ndodh kur përdoret një panel me rezolucion të ulët.

Kamera nuk duhet të jetë e paqartë.

8. Shkarkoni një aplikacion të veçantë për zbulimin e falsifikimeve

Nëse vendosni të kaloni në nivelin tjetër kërkimin tuaj për mashtrim, mund të shkarkoni një aplikacion të të veçantë që njeh rroba, këpucët dhe pajisjet të cilat janë të rreme. Në këtë mënyrë, kur jeni duke blerë sende nga dyqane të ndryshme, kjo do t’ju ndihmojë të shmangni mashtrimet dhe të kurseni para.