Nuk ka rëndësi a është uji i nxehtë apo i ftohtë

Nuk ka rëndësi a është uji i nxehtë apo i ftohtë

Edhepse është mësuar në fëmijërinë e hershme, shumë njerëz gabojnë me rastin e pastrimit të duarve, kështu të paktën tregojnë shkencëtarët.

Sipas tyre, është e pamjaftueshme përdorimi i sapunit dhe ujit për pesë sekonda gjatë pastrimit të duarve, ashtu siç veprojnë shumica e personave, pasi që bakteret mbeten në lëkurë.

Shkencëtarët thonë se duart duhet pastruar me sapun për dhjetë deri 20 sekonda, në mënyrë që nga lëkura të largohen bakteret.

Temperatura e ujit nuk është e rëndësishme, pasiqë efikas është vetëm uji i ftohtë.

Sapuni është i domosdoshëm, pasi vetëm uji nuk ka fuqi për të larguar bakteret./21Media