Prodhuesit e ushqimit në ditët e sotme përdorin aditivë dhe produkte kimike në prodhimet e tyre për t’i bërë ato “më të mira” dhe për të qëndruar më gjatë.

Derisa njerëzit në mbarë botën tentojnë të kujdesen për shëndetin e tyre, ata besojnë se ushqimi i tillë mund të jetë helmues, përcjell rtv21.tv

Më poshtë ju sjellim disa sekrete që do t’ju ndihmojnë të shpëtoni veten nga helmimi me ushqim.

Gjiza

A prisni ndonjë djathë të vërtetë? Pastaj duhet të dini se disa prodhues të qumështit i shtohet niseshtesë, gjë që e kthen produktin përfundimtar në vend të qumështit.

Si të kontrolloni: Shtoni disa pika të jodit në të dhe llokoçisni mirë. Nëse kthehet në ngjyrë blu, atëherë ajo është me të vërtetë me cilësi të dobët “gjize” dhe jo një gjizë.

Qumështi

A keni dashur gjithmonë të shijoni qumësht të freskët të fermave, të kualitetit të lartë të blerë nga një supermarket?

E pra, shumica e kompanive të qumështit gjithashtu shtojnë qumështin e normalizuar në produktin e tyre. Qumështi i normalizuar është ndryshuar  ose me yndyrë të ulët ose të skremuar.

Si të kontrolloni: Për të zbuluar një qumësht jo të mirë, përzijeni atë. Nëse qumështi është i kualitetit të mirë, do të shfaqen copëza rreth gotës në 5-7 sekonda; nëse nuk është, do të duhet shumë më gjatë, përcjell rtv21.tv

Peshku

Peshku për mëngjesin e së dielës? Pasiqë është një produkt që prishet shpejt, duhet të jeni tepër të kujdesshëm kur e blini.

Si të kontrolloni: Sytë dhe lëkura e peshqve duhet të jenë të një ngjyre uniforme, madje edhe gushat e kuqe. Peshqit e vjetër do të kenë peshore të pabarabarta, gurë të errët dhe një erë të keqe. Disa shitës mund të fshehin këto shenja: ata u prejnë kokat peshqve. Kini kujdes që mishi të jetë i kuq jo kafe.

Vezët

Nëse dëshironi të përgatisni një omlet të shijshëm, vezët e freskëta janë të domosdoshmme.

Si t’i kontrolloni: Merrni një enë me ujë të ftohtë dhe vendosni një vezë në të. Një vezë e zhytur horizontalisht është e freskët. Një vezë pak e ngritur do të thotë se nuk është e freskët, por mund të përdoret për pjekje. Nëse një vezë noton në majë është më mirë ta gjuani./21Media